05.09.2024

BHARTER pripravuje v Bratislave prvý Žiacky a  študentský SWAP - Pridaj sa k nám!

           Ahoj, máme pre Teba skvelú správu. Radi by sme Ťa pozvali na náš prvý fyzický SWAP!

BHARTER zrealizuje v októbri prvý Žiacky a študentský SWAP v spolupráci s KOLO Karlova Ves a Hlavným mestom Bratislava. SWAP bude zameraný na výmenu predmetov užitočných pre deti a študentov. BHARTER a KOLO spájajú sily a komunity, aby sme spoločne posilnili myšlienku opätovného použitia nepotrebných, no stále pekných a funkčných vecí. 

SWAP sa bude konať v sobotu 5. októbra 2024, od 10:00 do 16:00, v novootvorenom re-use centre KOLO Karlova Ves (v bývalom OD Kotva) na Jurigovom námestí. Na SWAP budeš môcť prísť a priniesť veci kedykoľvek v čase jeho trvania.

Ak na SWAP prinesieš svoje nepotrebné žiacke a študentské veci, dostaneš na ruku pásku a budeš môcť ihneď swapovať a odniesť si z podujatia bezplatne veci, ktoré sa Ti zapáčia alebo ich potrebuješ.

Ak doma nemáš nič, čo môžeš priniesť, nič sa nedeje. Vstup môžeš získať aj príspevkom do verejnej zbierky KOLO vo výške 5 € a veci, ktoré si vyberieš, si budeš môcť taktiež bez potreby ďalšieho platenia vziať domov.

           Príď si na našom SWAPe vymeniť školské pomôcky, športové náčinie, knihy, hračky, hudobné nástroje, vybavenie internátnych kuchyniek či izieb a doplnky pre deti a mládež. Dávame však do pozornosti, že  z organizačných dôvodom nebude možné swapovať oblečenie.

Na trávnatej ploche a námestíčku okolo KOLO budú pripravené pre návštevníkov aj doplnkové aktivity. S rodinou alebo priateľmi si budeš môcť zahrať spoločenské hry, zabaviť sa s loptou, kriedami, knihami alebo si oddýchnuť na deke či sedacich vakoch a dať si dobrú kávičku od Pána Králička.  

ČO SA BUDE SWAPOVAŤ?

Na SWAP prijímame: 

-hračky (okrem plyšových)

-školské pomôcky

-športové náčinie

-knihy

-voľnočasové predmety

-vybavenie internátnych kuchyniek či izieb (okrem veľkého nábytku, matracov, paplónov a vankúšov)

-doplnky pre deti a mládež

Na SWAP neprijímame: 

-plyšové hračky

-oblečenie 

-nábytok 

-elektroniku

-matrace, paplóny, vankúše 

-a pod. 

Starostlivo prosím zváž, čo na SWAP prinesieš. Prijímame totiž iba čisté, pekné a stále funkčné predmety.  

Počet vecí, ktoré môžeš priniesť či si vymeniť na SWAPe, nie je limitovaný.

AKO TO BUDE FUNGOVAŤ?

Ak MÁŠ predmety pre deti a  mládež na výmenu:  

1.Predmety prinesieš do KOLO Karlova Ves v deň SWAPu 5. októbra 2024.

2.Za predmety dostaneš pásku na ruku, ktorá je vstupenkou na SWAP. 

3.Na základe pásky si bezodplatne odnesieš to, čo sa Ti bude páčiť alebo sa Ti zíde.

Ak NEMÁŠ predmety pre deti a  mládež na výmenu:  

1.Prídeš do KOLO Karlova Ves v deň SWAPu 5. októbra 2024.

2.Zanecháš symbolický príspevok do verejnej zbierky KOLO v sume 5€ a dostaneš pásku na ruku, ktorá je vstupenkou na SWAP. 

3.Na základe pásky si odnesiete to, čo sa Ti bude páčiť alebo sa Ti zíde.

           Príď na náš prvý SWAP podporiť našu víziu a spoločne budovať komunitu, ktorej nie ukradnutá naša budúcnosť. Môžeš prísť sám alebo s priateľmi, spolužiakmi, súrodencami či rodičmi. Zbaľ doma veci, ktoré nepotrebuješ, a príď s celou rodinou alebo partiou stráviť príjemné sobotné dopoludnie aktivitou, ktorá má zmysel a navyše Tvojej domácnosti umožní zbaviť sa nepotrebných vecí a bezplatne získať veci, ktoré na začiatku školského roka potrebuješ alebo vás doma potešia.

Náš Žiacky a študentský SWAP je skvelou príležitosťou pre rodiny či študentov na internátoch, aby si navzájom pomohli a zároveň podporili udržateľnosť.

Radi Vás všetkých privítame, a spoločne s Vami zažijeme príjemný deň plný zaujímavých výmen, zábavy a nových priateľstiev!

Tešíme sa na Teba!

Ďakujeme, že dávaš veciam druhú šancu.

Tím BHARTER

Mohlo by Ťa zaujímať