01.08.2024

Láskovo - spodná bielizeň s láskou k telu a prírode

           Dovoľ nám predstaviť Ti dnes nášho nového BHARTER Partnera – Láskavo, eshop so spodnou bielizňou pre celú rodinu. Zakladateľky tejto značky, dcéra s mamou, Zuzka a Eliška Ti v rozhovore priblížia svoj príbeh, ich produkty, a to čím sú výnimočné. V ich eshope nájdeš bielizeň, pyžamá i plavky z dôkladne vyberaných materiálov, ktoré sú navrhnuté tak, aby dobre sadli čo najväčšiemu spektru zákazníčok.

Ahojte, predstavte sa nám, kto ste a čomu sa venujete?

Ahojte, sme Láskovo, Zuzana a Eliška, a venujeme sa výrobe spodnej bielizne. Nájdete však u nás aj krásne kolekcie plaviek a pyžám pre celú rodinu. Našu rodinnú dielňu máme v Bratislave, kde nás je dokopy 6 a medzi náš tím patria aj dve šikovné dievčatá, ktoré sa starajú o marketing a reklamy.

Ako projekt Láskovo vznikol? Čo vás inšpirovalo?

Láskovo vzniklo ako odpoveď na moju potrebu. Nevedela som nájsť vhodnú podprsenku na dojčenie a mamina mi jednu ušila. Bola super a hlavne praktická. Tu niekde vznikol nápad posunúť to trošku ďalej. Mamina má bohaté skúsenosti s výrobou, sama mala firmu zameranú na spodnú bielizeň vyše 30 rokov a patrila k prvým podnikateľkám na Slovensku po rozdelení Československa.

Čo bolo pre vás v začiatkoch najťažšie?

Ako som spomínala, mamina má bohaté skúsenosti s podnikaním a zabehnutú dielňu, takže sme mali hneď na začiatku celkom príjemnú výhodu. Nové pre nás však bolo predávanie cez eshop. S tým sme sa tiež popasovali a všetko potrebné naučili. Nemám pocit, že by bolo niečo výnimočne ťažké, vnímam to skôr ako cestu. Z každej novej veci sa veľa naučíme a je len na nás, ako to uchopíme, aby sme sa posúvali ďalej.

Čo všetko u vás zákazníci môžu nájsť?

V našej ponuke tvorí základ spodná bielizeň pre ženy, ale máme pár strihov aj pre deti a momentálne veľmi obľúbené pánske boxerky. Špecializujeme sa na šitie z úpletov, konkrétne bavlnená zmes s elastanom a tiež čoraz obľúbenejší bambusový úplet. Medzi najväčší bestseller patria určte naše bambusové šortky proti odieraniu stehien, dámy rôznych veľkostí ich nosia pod sukne a šaty a milujú ich. Tento rok máme už štvrtú kolekciu plaviek, ktorá má naozaj úspech. Vychytali sme všetky začiatočnícke nedostatky a naozaj sa môžeme pochváliť krásnymi kúskami. Ďalšou obľúbenou kategóriou sú pyžamká, ktoré sme toto leto priniesli v kolekcii pre celú rodinu. No a v neposlednom rade máme legíny a mikiny so špeciálnym vreckom na mobil. Je toho dosť, naša ponuka sa stále rozrastá, reagujeme na dopyt.

Ako vaša značka reaguje na rôzne typy postáv a preferencie zákazníkov? Ponúkate aj možnosť úprav na mieru?

V prvom rade sú to materiály. Používame GOTS certifikovanú bavlnu a bambus, ktorý je jedným z najviac ekologických materiálov. Na plavky sme vybrali plavkovinu z recyklovaného nylónu, ktorý je vyrobený z morského odpadu. Naše vecičky sa nerozgajdajú, ostávajú rovnako krásne aj po dlhom používaní a plavky vyzerajú skvelo naozaj aj po rokoch. V tom vidíme zmysel. Látky vyberáme tak, aby boli a aj sú prevažne z Európy, no a všetko šijeme sami v našej dielni, kde zamestnávame momentálne 3 krajčírky.

Prečo je dôležité venovať pozornosť vybraným materiálom spodnej bielizne?

Bielizeň sa dotýka najintímnejších partií na našom tele. Asi každá žena pozná rôzne gynekologické problémy, ktoré sa dajú krásne odstrániť aj nosením vhodne zvolenej bielizne. Bambus je v tomto naozaj dokonalý, je antiseptický, antibakteriálny, termoregulačný takže skvelá voľba nielen na leto.

Priblížili by ste nám proces výroby od výberu materiálov až po finálny produkt?

Uf, ono je to niekedy až príliš jednoduché a naopak sa z toho môže stať proces na naozaj dlhú dobu. Veľmi záleží od rôznych okolností. Často sa nám stane, že najskôr vyberieme materiál, napríklad teplákovinu, až potom sa rozhodneme, čo z toho bude. Po výbere materiálu príde na rad vzorovanie, ušijeme prvé kúsky. Niekedy sa nám podarí na prvú dokonalý kus, inokedy sa so strihom trápime a vzorujeme viackrát. Vždy je to však krásny a veľmi kreatívny proces a naozaj si ho užívame.

Čo robíte pre to, aby vaša bielizeň bola nielen krásna ale aj pohodlná?

Počúvame naše zákazníčky :) Každá má iné potreby a my sa snažíme vytvoriť priestor, kde si môžu vybrať podľa toho, čo ktorej vyhovuje.

Ako vaša značka reaguje na rôzne typy postáv a preferencie zákazníkov? Ponúkate aj možnosť úprav na mieru?

Toto je pre nás úplnou samozrejmosťou. Aj keď sú naše strihy navrhnuté tak, aby sedeli čo najväčšiemu spektru, nikdy sa to nedá úplne. Sú dámy, ktoré potrebujú úpravy na mieru, alebo majú veľmi špecifické požiadavky. Ak je to v našich silách, snažíme sa každej pomôcť a ušiť kúsky presne na mieru.

Máte nejaké tipy, triky či odporúčania, ako žiť udržateľnejšie v každodennom živote?

Asi iba jeden, aby každý robil, čo vie. Netreba žiť udržateľne na 100%, stačia aj malé zmeny, ktoré sa u nás udomácnia, ono to v globále dokáže veľké veci. Pre niekoho sú to papierové slamky, pre iného dokonalé separovanie, niekto iný zas nakupuje lokálne.

Na čo ste najviac hrdé a chceli by ste, aby o tom vedelo čo najviac ľudí?

Na Láskovo a na to, akú krásnu komunitu úžasných žien okolo sme vytvorili. Ďakujeme milé naše, bez vás by to nebolo ono. 

Ďakujeme Zuzke za rozhovor a predstavenie značky Láskovo.

Viac informácií o tejto značke a jej jedinečnú bielizeň nájdeš na www.laskovo.sk.

Láskovo môžeš sledovať aj na Instagrame alebo Facebooku.

Pridaj sa k nám aj Ty, vymieňaj si v BHARTER komunite spolu s nami nielen veci, ale aj myšlienky a hodnoty. Zaregistruj sa na BHARTERi ešte dnes a pridaj sa k našej BHARTER komunite.

Tešíme sa na Teba!

Redakcia a tím BHARTER

Mohlo by Ťa zaujímať